24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна

24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна - E-Burgas.com

Денят започна с масирани полицейски акции в цялата страна. Претърсвания има в няколко села в Добричко. Спецeкипи проверяват различни адреси и в Стара Загора и Сливенско, като до момента има информация за 24 задържани. Операцията е насочена срещу търговията с вот и разпространението на наркотици.

В Добричко са 13 задържани. Според полицията арестите са за кражби, пътни нарушения, притежание и разпространение на наркотици.

„При посетени 2 частни адреса, са намерени наркотични вещества, електронни везни, сума пари", заяви главен инспектор Жулиян Минев, началник на Пътна полиция-Добрич.

„На територията на цялата страна се провеждат такива операции. Има 19 образувани досъдебни производства, свързани с нарушаване на изборните права", заяви Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

„Основните ни действия са насочени към превенцията и към установяване на лица, замесени в изборни престъпления", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Акцията обхвана и Николаево, Стара Загора. Проверяват се автокъщи, автоморги, проверяват се различни сигнали за нарушения на изборното законодателство. Има задържани за наркотици.

„Към момента сме проверили 323 лица и 161 МПС. Имаме образувани 3 бързи досъдебни производства като две са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, едното за употреба на алкохол над 1,22. Също така сме задържали 12 лица, като 9 от тях са мигранти, другите двама са извършители на кражби. Имаме установено на 5 адреса незаконно съхранение на дървен материал. В момента с колеги от горските стопанства изземваме материала и образуваме досъдебни производства", заяви комисар Илиян Илиев, началник „Охранителна полиция", ОДМВР-Стара Загора.

Акцията се провежда и в квартал „Надежда" в Сливен. Проверени са 5 заложни къщи, иззети са златни накити. Има иззети и списъци, които МВР ще проверява.

Източник: cross.bg

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Нова мащабна акция в Деня без жертви на пътя Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите
Тагове
акция мвр задържани
Коментари

Още от последните новини