Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана

Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана - E-Burgas.com

От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите на МВР,  съобщи пред bTV главният секретар на министерството гл. комисар Петър Тодоров. "Ще започнем на много места едновременно. Дадена е заповедта", допълни той.

Главният секретар посочи, че от януари следващата година ще влезе в сила наредба, в която ще бъде предвидено как ще се действа при установяване на служител на реда, който е употребил алкохол или наркотици преди смяна.
От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволнение в момента е възможно, ако служител на МВР е седнал зад волана след употреба на такива вещества.

„Служителите на МВР, шофирали след употреба на алкохол или наркотици, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Когато полицай бъде заловен да управлява в такова състояние, той се уволнява дисциплинарно без значение количеството в кръвта. Дори отказът за проба предвижда дисциплинарно уволнение“, добави Тодоров.

Според него проблемите с личния състав на МВР са натрупвани с десетилетия, като открои, че основните пропуски са в подбора, обучението, възпитанието и контрола над служителите.

 

Свързани статии
Нагъл бургазлия опита да мине през КПП ''Пода'' пиян, но се отзова в ареста Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела
Тагове
мвр пиян надрусан полицай
Коментари

Още от последните новини