Мярката 60/40 ще продължи и догодина

Мярката 60/40 ще продължи и догодина - E-Burgas.com

„Ние даваме съвети как безработните да бъдат по-малко. В началото на кризата остро критикувахме липсата на мерки и лошия им дизайн. Сега този процес е овладян. Със 105 000 са тези, които са освободени през февруари, от тези, които са назначени", заяви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, и финансистът Любомир Дацов в ефира на NOVA.

„Никога не знаеш какъв ще е ефектът на мерките, които се взимат. Важен е принципът, който се залага, особено при различните видове криза. При кризата, като тази с COVID-19, трябва да се направи нещо като мост. Трябваше да стигне до това, че тя е масова, широко отворена и бърза и навременно. След тези мерки трябваше да се трансформират", смята Дацов.

Председателят на АИКБ прогнозира, че мярката 60/40 ще продължи и догодина. Според него подобни мерките трябва да бъдат уредени от закона.

„Тя в момента е прекалено щедра, но в същото време не е ясна перспективата", каза още той.

Свързани статии
Съдът спаси Рагевски от аверите на Юмер и го остави в ареста Задържаха бургазлия за 72-часа, повдигат му обвинение за отвличане Бургаски крадец получи най-тежката мярка заради кражба на портмоне Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева Още един домови крадец в Бургас се прости със свободата си Батката, натрошил с тръба стъклата на автомобил в Созопол, остава 72 часа в ареста Бургаският съд наложи тежка мярка на македонец издирван от Интерпол Зам.-министър Руснова в Бургас: Мярката 60 на 40 може да стане 80 на 20 Мярката 60 на 40 щяла да спаси 200 хиляди души Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40
Тагове
мярка 60 на 40
Коментари

Още от последните новини