Задържаха шофьора на камиона с бежанците и майка му за 72 часа

Задържаха шофьора на камиона с бежанците и майка му за 72 часа - E-Burgas.com

Районната прокуратура в Бургас е привлякла в качеството на обвиняеми 24-годишният шофьор на камиона, в който бяха открити 61 бежанци и неговата майка. Двамата са задържани за 72 часа, като са обвинени в в противозаконно подпомагане на 61 чужди граждани да пребивават на територията на страната.

Припомняме, че на 1 февруари, около 07.30 ч в Бургас, по бул. „3ахари Стоянов“ в посока към светофарното кръстовище за кв. „Горно Езерово“ и пътен възел „Юг“, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 61 чужденци – граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. Той ги превозвал в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, собственост на И.Х., като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили тежко умишлено престъпление, в което са обвинени и съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Предстои наблюдаващия прокурор да внесе искания за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите в Районен съд – Бургас.

Свързани статии
Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Пик на бежанската криза: Центровете в страната се пукат по шефовете
Тагове
бежанци мярка
Коментари

Още от последните новини