Млад бургаски сводник чу най-тежката мярка в съда

Млад бургаски сводник чу най-тежката мярка в съда - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Николай Трингов, привлечен като обвиняем за склоняване към проституция.

Младежът е привлечен като обвиняем за това, че от агуст миналата годината досега е склонявал момиче да проституира. За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода" от една до шест години и „Глоба" от 5 до 15 хил.лв.

Държавното обвинение пледира за вземането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. В съдебното заседание прокурорът изтъкна високата обществена опасност на Николай като личност и на самото деяние. Държавното обвинение разкри, че са налични доказателства за осъществено физическо насилие над пострадалата. Според защитата няма данни по делото обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Адвокатът пледира за вземане на мярка за неотклонение „Домашен арест" спрямо Николай.

Районен съд – Бургас счете, че по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че Трингов е извършил престъплението, в което е обвинен. В своите мотиви съдът се солидализира с прокурора, че настоящото деяние, което според обвинението е извършено в условията на продължавано престъпление, е в изпитателния срок на предходно осъждане.

Обвиняемият е осъждан веднъж за извършени общо пет престъпления против личността на различни лица - закана за убийство с насочване на пистолет против три лица; една лека и една средна телесна повреда в условията на реална съвкупност. За тези престъпления на обвиняемия е наложено общо най - тежко наказание „Лишаване от свобода" за срок от една година и пет месеца, изтърпяването на което е отложено за срок от три години. Настоящият съдебен състав намери, че е налице втората предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, а именно доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност Николай да се укрие за да избегне завършека на наказателното производство в случай на осъдителна присъда. Бургаският районен съд видя опасността Николай да извърши друго престъпление, във възможността например да повлияе на разпитаните по делото свидетели и най - вече на пострадалата.

Бургаският районен съд прие поисканата от защитата мярка за неотклонение „Домашен арест" за неадекватна към случая, тъй като обвиняемият не е самотен родител на малолетно дете; не се грижи за възрастни и болни родители; не страда от заболяване което да му пречи да търпи най - тежката мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано.

Свързани статии
Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Окошариха бургазлия пребил мъж с тръба заради спор за имот Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Осъдиха 9 години подсъдим за изнасилване на непълнолетна Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Борисов можеше вече да е в Дубай или Сърбия
Тагове
съд мярка арест сводник
Коментари

Още от последните новини