Коалиционните партньори: Съставянето на редовно правителство е на финална права

Коалиционните партньори: Съставянето на редовно правителство е на финална права - E-Burgas.com
tvn.bg

Подписването на коалиционното споразумение между „Продължаваме промяната", БСП, „Демократична България" и „Има такъв народ" е на финален етап. За това съобщиха в ефира на bTV част от коалиционните партньори на ПП.

Според Атанас Зафиров от БСП вариантът за кабинет, който уиркулира в публичното пространство с имена е близък до реалния. Той не се нае да коментира дали лидерът на левицата Корнелия Нинова ще има пост в новия кабинет. "Надявам се днес до обяд да стане ясно какъв ще е кабинетът Има неща за доизчистване", каза още Зафиров.

"Хубавата новина е, че българските политици са на път да не слагат още една криза пред населението", допълни той.

Владислав Панев от зелените, които са част от „Демократична България", коментира, че се уточняват само дребни детайли, които лняма да съборят" споразумението.

"Нашите приоритети са ясни - промени в закона за околната среда, правосъдна реформа. Мисля, че имаме консенсус за тях", каза Панев.

 

Свързани статии
Първи звънец на 48-то Народно събрание Радев от трибуната на НС: Приоритет №1 е реформата в прокуратурата Новият парламент започва работа от днес Новият парламент започва работа Обсъждат окончателните промени в изборния кодекс Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Народното събрание обсъжда исканата оставка на Караянчева днес Протестиращи блокираха Народното събрание
Тагове
правитлество народно събрание
Коментари

Още от последните новини