Новият парламент започва работа

Новият парламент започва работа - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Първо заседание на 46-ото Народно събрание. Депутатите влизат в пленарната зала в 9 ч., а заседанието за втори път ще открие най-възрастният народен представител - Мика Зайкова от „Има такъв народ”.

Депутатите ще положат клетва, а след това ще изберат председател на парламента. Кой ще бъде той обаче все още не е ясно. Най-вероятно това отново да е Ива Митева от ИТН, която заемаше поста и при последния парламент. Ще бъдат избрани и заместник-председатели.

След като бъде избран, председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово.

Изявления ще направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции.

На първото заседание народните представители ще положат клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се".

На първото заседание са поканени президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, бивши председатели на парламента, патриарх Неофит, главният мюфтия, представители на вероизповеданията, евродепутати, представители на институции и на дипломатическия корпус.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова също ще присъстват в пленарната зала.

Свързани статии
ЦИК обяви окончателния списък с депутатите Президентът свиква Народното събрание на 21 юли Бойко Борисов: Шоуто в парламента струва 19 млн.лв. на ден, представете си ги в асфалт! Обсъждат окончателните промени в изборния кодекс ГЕРБ връща мандата, Бойко с ново включване във фейсбук Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство Мнозинството в парламента гласува и прие оставката на кабинета "Борисов 3" Ето кои са първите кандидат-депутати на бургаското БСП Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева
Тагове
депутати парламент народно събрание
Коментари

Още от последните новини