Протестиращи блокираха Народното събрание

Протестиращи блокираха Народното събрание - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Протест пред парламента с искане за оставката на правителството започна и днес, докато депутатите гласуват вота на недоверие. Организаторите посочиха начален час от 9 ч. тази сутрин, но засилено полицейско присъствие има още в 7ч. Сградата на народното събрание е отцепена, предаде frognews.bg.

Улиците  около парламента са затворени. Движението по бул. "Цар Освободител" се осъществява безпрепятствено. Очаква се 13-тият по ред протест да премине в гражданско неподчинение, каквато заявка дадоха обявилите се за организатори Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

През изминалото денонощие до окупация на ключови сгради в София не се стигна заради масираното полицейско присъствие, което отцепи държавните сгради в голям периметър. И все пак протестиращите изразиха недоволството с пресичане на пешеходната пътека пред парламента и блокиране на една от линиите на метрото. След което в Първо РПУ сред задържаните се оказа и бившият депутат Минчо Спасов. Исканията остават същите. Оставка на правителството, оставката на главния прокурор, изгонване на мафията от управлението.

Без сериозни нарушения на реда са преминали протестните действия вчера в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима души са отведени в столични районни управления. Двама 16 годишни младежи, единият от които без документ за самоличност, са палили факли по време на шествието, и по-късно са предадени на родителите им. Полицията отново напомня на участниците в протестните действия за спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
протест народно събрание блокада
Коментари

Още от последните новини