Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки)

Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) - E-Burgas.com

Бургас отбеляза днес 145 години от совето Освобождение.

Тържествените чествания започнаха от 11.00 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз, Общината и благодарствен молебен за благоденствието на свободен Бургас, отслужен от бургаското духовенство.

Военни почести бяха отдадени по повод светлата годишнина, а венци и цветя в знак на признателност поднесоха кметът Димитър Николов и заместниците му Диана Саватева и Красимир Стойчев, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници, ученици от ПГЧЕ "Васил Левски" и ПГ по автотранспорт, както и редица признателни граждани.

Лекция с презентация на тема „Бургас през Руско-турската война. Освобождението на града от отряда на полк. А. М. Лермонтов“ се проведе в Историческата експозиция на РИМ Бургас.

На площад "Тройката" музикантите от професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" с художествен ръководител Марио Егов поздравиха жителите и гостите на морския град с празничен концерт.

Галерия
Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Около 360 000 българи празнуват имен ден Рекорден брой участници се включиха в надпреварата "Да украсим Бургас" С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Б1 и Б2 ще возят безплатно в новогодишната нощ
Тагове
Бургас освобождение празник
Коментари

Още от последните новини