Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт

Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Заместник директорът на "Гранична полиция" Деян Моллов е подал оставка. Тя е подадена още вчера, съобщи БНТ.

Вътрешният министър Иван Демерджиев поиска оставката на Моллов заради несправяне с мигрантския натиск след инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи.

Вчера министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска оставката на Деян Моллов от „Гранична полиция“. По думите на министъра основната причина за тежкия инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицаи, е не докрай прецизното изпълнение на функциите именно на „Гранична полиция“.

"Не органите на полицията в Бургас е трябвало да пресрещат автобус с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат спрени на държавната граница. Още когато стъпих в длъжност стана една рокада, директорът на "Гранична полиция" беше понижен в длъжност - зам.-директор, с една основна цел да се занимава с възпирането на този мигрантски натиск, който ние идентифицирахме като много сериозен проблем. Тъй като за мен тази задача не е изпълнена очаквам оставката на Деян Моллов. Горещо се надявам той сам да го направи и да прецени какви са причините за това", заяви Демерджиев.

В Бургас министърът призна още, че се проверяват данни за служители на МВР, замесени в каналджийски схеми, и обеща те да бъдат издирени и изправени пред закона.

Свързани статии
Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години И шефът на "Гранична полиция" призна за корумпирани униформени на границата Поискаха оставката на министъра на културата ГЕРБ поиска оставката на правителството Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Гранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19 ФИФА и УЕФА искат логично обяснение за действията на Боби Михайлов Мнозинството в парламента гласува и прие оставката на кабинета "Борисов 3" Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас
Тагове
оставка гранична полиция демереджиев моллов
Коментари

Още от последните новини