И шефът на "Гранична полиция" призна за корумпирани униформени на границата

И шефът на

„Ще предложим налагането им и на следващия парламент”, каза ком. Росица Димитрова

Трябва да има по-строги мерки срещу каналджийството. Вече сме предлагали такива, ще ги предложим и на следващия парламент. Това заяви в ефира на NOVA директорът на „Гранична полиция” комисар Росица Димитрова.

Тя увери, че и към момента се прави всичко възможно за осигуряване на границите ни предвид засиления мигрантски натиск. Имало подсилване на системите, започва и използването на дронове за превенция на миграцията.

„На 17 август Министерският съвет отпусна 1,5 млн. лв. за ремонт на оградата по границата ни с Турция и пътищата в района. Работим съвместно и с Европейската агенция за гранична и брегова охрана Frontex”, каза още ком. Димитрова.

Тя призна, че до нея са стигали сигнали за униформени, замесени в трафик на мигранти и те веднага са предавани на Дирекция „Вътрешна сигурност” за разследване.

„Трябва да отбележим, че в „Гранична полиция” има много честни и достойни хора, които работят денонощно при тежки условия”, отбеляза още ком. Димитрова.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Разширяват системата за комуникация по границата с Турция
Тагове
гранична полиция мигранти граница ограда
Коментари

Още от последните новини