И шефът на "Гранична полиция" призна за корумпирани униформени на границата

И шефът на

„Ще предложим налагането им и на следващия парламент”, каза ком. Росица Димитрова

Трябва да има по-строги мерки срещу каналджийството. Вече сме предлагали такива, ще ги предложим и на следващия парламент. Това заяви в ефира на NOVA директорът на „Гранична полиция” комисар Росица Димитрова.

Тя увери, че и към момента се прави всичко възможно за осигуряване на границите ни предвид засиления мигрантски натиск. Имало подсилване на системите, започва и използването на дронове за превенция на миграцията.

„На 17 август Министерският съвет отпусна 1,5 млн. лв. за ремонт на оградата по границата ни с Турция и пътищата в района. Работим съвместно и с Европейската агенция за гранична и брегова охрана Frontex”, каза още ком. Димитрова.

Тя призна, че до нея са стигали сигнали за униформени, замесени в трафик на мигранти и те веднага са предавани на Дирекция „Вътрешна сигурност” за разследване.

„Трябва да отбележим, че в „Гранична полиция” има много честни и достойни хора, които работят денонощно при тежки условия”, отбеляза още ком. Димитрова.

Свързани статии
Разширяват системата за комуникация по границата с Турция Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Съдят грузинец за превоз на мигранти Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия" Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите
Тагове
гранична полиция мигранти граница ограда
Коментари

Още от последните новини