Поискаха оставката на министъра на културата

Поискаха оставката на министъра на културата - E-Burgas.com

Съветникът в „Столична община“ от „Демократична България“ Веселин Калановски поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов.

„Съпоставката Атанас Атанасов и министър на културата са две доста различни стойности и трудно могат да се съберат на едно място. Някои хора се опитаха да го оправдаят с младостта му, няма такава младост. На 32 г., това е чиста проба инфантилизъм. Много бих се радвал от „Продължаваме промяната“ да ме чуят и да ни зарадват с щастлив петък без този министър. Това е срам, това е позор за българската култура“, заяви той пред bTV.

Калановски уточни, че говори от свое лично име, като актьор и представляващ интересите на колегите си.

„За съжаление, голяма част от политическия елит с назначението на Атанасов демонстрира отношението към културата на българската политическа класа. Видеото му от кабинета е само венецът от цялостното му поведение до момента. Няма Закон за театъра, за сценичните изкуства, трябва да бъдат изменен Закона за културното наследство. Какво прави три месеца този мъж?“, добави съветникът в „Столична община“.

Преди два дни в социалните мрежи министърът на културата Атанас Атанасов публикува видеоселфи от кабинета си с благодарност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден.

Под звуците на класическа музика той снима кабинета, гледката от прозореца, както и себе си, докато благодари. Видеото бързо обиколи социалните мрежи и предизвика разнопосочни реакции. Вероятно министърът на културата е разбрал, че е сгафил, тъй като видеото вече не е налично в профила му във Фейсбук.

Свързани статии
Министър Пулев идва в Бургас, представя Плана за възстановяване и европрограми Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт ГЕРБ поиска оставката на правителството Назначиха нов зам.-министър на отбраната Емил Дечев е новият зам.-министър на правосъдието Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия ФИФА и УЕФА искат логично обяснение за действията на Боби Михайлов Мнозинството в парламента гласува и прие оставката на кабинета "Борисов 3"
Тагове
министър оставка
Коментари

Още от последните новини