Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско

Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско - E-Burgas.com

Осем каналджии - всичките чужди граждани, са били задържани при четири различни случая в зоните за отговорност от гранични полицаи от Елхово и Бургас, съобщиха от "Гранична полиция". Действията са част от Специализираната полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Frontex, МО и други структури на МВР.

На 13.09.2022 г. в района на бургаското село Момина църква, граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец и служители от Frontex спират за проверка микробус със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. В автомобила граничните полицаи са установили 33 мъже чужди граждани, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. По-късно гранични полицаи и командировани служители на "Военна полиция" са задържали в района двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. Незаконните мигранти и каналджиите са задържани в ГПУ-Средец, уведомена е районната прокуратура.

Около 21:00 часа снощи гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново са задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус, с разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил са открити 7 мъже - чужди граждани без документи, по техни данни от Сирия. Уведомена е Районната прокуратура. Срещу каналджията е образувано досъдебно производство, а срещу незаконните имигранти - заявителски материал.

Също вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево съвместно със служители от РУ на МВР спират за проверка лек автомобил с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. В колата полицаите установили 5 чужди граждани без документи за самоличност. Шестимата са задържани в ГПУ-Царево. Срещу украинския гражданин е заведено бързо производство, а срещу незаконните мигранти - заявителски материал.

Вчера в местността "Пода" гранични полицаи от ГПУ-Бургас са задържали още двама украинци, превозващи 13 незаконни имигранти. По случая е образувано бързо производство.

Свързани статии
10 души са задържани при операция срещу каналджийство Бивш главсек на МВР: И ДАНС е замесена в каналите с мигранти Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Осем каналджии от региона застават пред Темида Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Северномакедонецът Зоран се разкая за участието си в каналджийство, но съдът реши друго Бивш шеф на разузнаването: Има чадър над каналджиите, държавата не иска да си свърши работата Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите И шефът на "Гранична полиция" призна за корумпирани униформени на границата
Тагове
каналджии гранична полиция
Коментари

Още от последните новини