Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години

Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години - E-Burgas.com

Институциите от сферата на изпълнителната власт имат пълен синхрон в борбата срещу мутрите, но такъв липсва с прокуратурата, каза пред bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той обаче допълни, че все пак досъдебни производства са започнали, като доста активни са районните прокуратури. Според министъра това е един положителен страничен ефект от закриването на Специализираната прокуратура.

Иван Демерджиев подчерта, че битката с мутрите е възможна и уточни, че в това понятия включва и лицата на високи политически позиции, които нарушават закона. Министърът каза, че в момента се проверява на какъв етап е работата по сигналите срещу такива хора. Той подчерта, че не станал зам-министър на вътрешните работи в кабинета Петков, защото не е усещал подкрепа от държавата в борбата с мафията и действията му щели да бъдат ограничени.

В отговор на въпрос министърът каза, че мигрантският натиск е на най-високите нива от последните години, като за това има обективни причини. Като такива той посочи огромният брой бежанци, които са вече в Турция и изместването на контрола на турските власти към границите с Афганистан и Сирия. Министърът подчерта, че вече се работи активно с т.нар. каналджии. Той повтори, че помощ се оказва и от служители на Гранична полиция, като те вече са обект на проверка. Демерджиев посочи, че дори да не се стигне до образуване на досъдебни производства, може санкцията да е дисциплинарно уволнение.

Министърът посочи, че е разпоредил проверки по съмнения за корупционни практики в сферата на енергетиката, включително и с участието на посредници. Проверява се и сигнала на ГЕРБ за една конкретна фирма. Демерджиев обяви, че Очаква положителни резултати още преди изборите.

Свързани статии
Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици БАБХ засили проверките дни преди Никулден Съдят грузинец за превоз на мигранти Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия" Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата
Тагове
демерджиев мигранти проверки гранична полиция
Коментари

Още от последните новини