Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години

Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години - E-Burgas.com

Институциите от сферата на изпълнителната власт имат пълен синхрон в борбата срещу мутрите, но такъв липсва с прокуратурата, каза пред bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той обаче допълни, че все пак досъдебни производства са започнали, като доста активни са районните прокуратури. Според министъра това е един положителен страничен ефект от закриването на Специализираната прокуратура.

Иван Демерджиев подчерта, че битката с мутрите е възможна и уточни, че в това понятия включва и лицата на високи политически позиции, които нарушават закона. Министърът каза, че в момента се проверява на какъв етап е работата по сигналите срещу такива хора. Той подчерта, че не станал зам-министър на вътрешните работи в кабинета Петков, защото не е усещал подкрепа от държавата в борбата с мафията и действията му щели да бъдат ограничени.

В отговор на въпрос министърът каза, че мигрантският натиск е на най-високите нива от последните години, като за това има обективни причини. Като такива той посочи огромният брой бежанци, които са вече в Турция и изместването на контрола на турските власти към границите с Афганистан и Сирия. Министърът подчерта, че вече се работи активно с т.нар. каналджии. Той повтори, че помощ се оказва и от служители на Гранична полиция, като те вече са обект на проверка. Демерджиев посочи, че дори да не се стигне до образуване на досъдебни производства, може санкцията да е дисциплинарно уволнение.

Министърът посочи, че е разпоредил проверки по съмнения за корупционни практики в сферата на енергетиката, включително и с участието на посредници. Проверява се и сигнала на ГЕРБ за една конкретна фирма. Демерджиев обяви, че Очаква положителни резултати още преди изборите.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Засилените полицейски проверки в страната продължават Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Радев на среща с Ердоган заради мигрантите
Тагове
демерджиев мигранти проверки гранична полиция
Коментари

Още от последните новини