Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество

Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество - E-Burgas.com

Поисках оставката на Корнелия Нинова в лично качество, правителството не се е занимавало с нейната особа, още по-малко пък мнението ми засяга президентът. Това написа във Фейсбук говорителят на служебния кабинет Антон Кутев в отговор на лидера на БСП, предаде Гласове. 

Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано. 

Искането за отсраняването на Нинова от поста й на председател на БСП беше направено в качеството ми на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто съм и сега.

Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСП, шест години - секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на техните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП. 

Искането ми беше направено с дълбока загриженост за съдбата на партията и съм сигурен, че отговаря на въжделенията на голяма част от редовите социалисти.

Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация Поискаха оставката на министъра на културата ГЕРБ поиска оставката на правителството БСП прави сечено в последния момент, коалиционното споразумение се отлага Корнелия Нинова се предаде: Резултатът на БСП е катастрофа, подавам оставка! Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас
Тагове
Корнелия Нинова БСП оставка Антон Кутев
Коментари

Още от последните новини