Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас

Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас - E-Burgas.com

57 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека пристигнаха снощи, 19 февруари в "БулБио-НЦЗПБ". Те са разпределени към РЗИ-тата в страната. Това е третата доставка от препарата, пише сайта Dnes.bg.

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква да пристигне в понеделник, 22.02.2021 г. от производителя Pfizer/BioNTech - 25 740 дози, съобщава министерството на здравеопазването.

Листовката и кратка характеристика на ваксината на Oxford University/AstraZeneca срещу Ковид-19 са публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Курсът на ваксинaция се състои от две отделни дози по 0.5 ml всяка. Втората доза трябва да се приложи между 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата.

"Това е третата разрешена ваксина. Тя е нова категория, първите две бяха РНК - ваксини. Тя получи разрешение за употреба от ЕК, след задълбочен анализ. През месец февруари очакваме още 3 доставки, общият размер се очаква да бъде около 260 хиляди дози", каза директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Ваксината е векторна и нейното предимство е, че може да се съхранява при значително по-висока температура.


 

Свързани статии
До часове решават дали да пуснат нов "зелен коридор" за ваксините Единственият "Зелен коридор" за ваксини в Бургас е в "Славейков" Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират За удобство на бургазлии: Запишете си час за ваксина в двата пункта в болницата МЗ публикува списък на всички пунктове за ваксинация в област Бургас Хората със странична реакция от ваксината ще могат да взимат болнични Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко Доц. Дочев: Ваксинацията е личен пример, с който показваме пътя за спасение от вируса Масовата ваксинация продължава - откриват пунктове в Айтос, Карнобат, Поморие и Царево Над 4000 ваксинирани за последните 24 часа у нас
Тагове
ваксини доставка
Коментари

Още от последните новини