Гранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19

Гранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19 - E-Burgas.com
Снимка BulgariaOnAir

Служители на "Гранична полиция" денонощно охраняват кораба с огнище на COVID-19 на пристанище Бургас. Не се допуска членовете на екипажа да слизат от борда, пише dnes.bg.

Повече от половината филипински моряци дадоха положителни проби за вируса, а един от тях почина в болницата.

Здравните власти успокояват, че няма опасност от разпространение на заразата. Плавателният съд е щателно дезинфекциран, а 18-те моряци, които са на борда, са поставени под 14-дневна карантина.

Товарният кораб с екипаж от филипински граждани е пристигнал на пристанище Бургас на 14 юли и трябвало да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души.

11 лица от персонала са дали положителен резултат за коронавирус. Общото им състояние се проследява ежедневно. Три от положителните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания.

На 18 юли член от екипажа е приет в ОАИЛ на УМБАЛ Бургас, като на следващия ден е починал.


 

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените
Тагове
кораб ковид Гранична полиция
Коментари

Още от последните новини