Хаос и опашки от бежанци пред кризисния център в Бургас

Хаос и опашки от бежанци пред кризисния център в Бургас  - E-Burgas.com
Кадър БНТ

Хаос и дълги опашки пред кризисния център в Бургас заради проблем с регистрацията на бежанци в морския град, показа репортаж на БНТ.

Днес мобилни екипи на Агенцията за бежанците трябваше да регистрират украинските граждани в региона, но се оказа, че се раздават единствено документи на бежанците, подали заявления миналата седмица. Много от украинците обаче останали с впечатление, че ще могат да се сдобият с хуманитарен статут днес, за това напълниха Морската гара, където е обособен кризисният център.

От Агенцията по бежанците помолиха украинците да се върнат следващата седмица, което провокира недоволство.

Не можем да получим хуманитарен статут. Не можем да получим помощ. Дойдохме тук и не можем да получим никаква помощ. Аз съм с деца, виждате, с деца съм и нямам помощ, казва една от жените.

Няма никаква организация. Има две институции там, но нищо не разбирам. Какви права имаме, изобщо нищо, каза Светлана от Харков.

Всички дойдоха в един момент при нас и това направи хаос. Чакаме новите специалисти по миграция, обучават ги, нещо правят със системата. След седмица ще има 5 - 6 нови специалисти, които ще работят цяла седмица и мисля, че ще стане много бързо, каза Александра Добих, доброволец.

Свързани статии
Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Все повече украинци напускат България Рамзан Кадиров: Асселям алейкум! Украйна е закрит въпрос, на мен ми е интересна Полша... Сорос: Цивилизация може да не оцелее заради войната в Украйна Висш военен в Украйна: Путин има рак, но му остават още няколко години
Тагове
бежанци украйна кризисен център хаос
Коментари

Още от последните новини