Хаос и опашки от бежанци пред кризисния център в Бургас

Хаос и опашки от бежанци пред кризисния център в Бургас  - E-Burgas.com
Кадър БНТ

Хаос и дълги опашки пред кризисния център в Бургас заради проблем с регистрацията на бежанци в морския град, показа репортаж на БНТ.

Днес мобилни екипи на Агенцията за бежанците трябваше да регистрират украинските граждани в региона, но се оказа, че се раздават единствено документи на бежанците, подали заявления миналата седмица. Много от украинците обаче останали с впечатление, че ще могат да се сдобият с хуманитарен статут днес, за това напълниха Морската гара, където е обособен кризисният център.

От Агенцията по бежанците помолиха украинците да се върнат следващата седмица, което провокира недоволство.

Не можем да получим хуманитарен статут. Не можем да получим помощ. Дойдохме тук и не можем да получим никаква помощ. Аз съм с деца, виждате, с деца съм и нямам помощ, казва една от жените.

Няма никаква организация. Има две институции там, но нищо не разбирам. Какви права имаме, изобщо нищо, каза Светлана от Харков.

Всички дойдоха в един момент при нас и това направи хаос. Чакаме новите специалисти по миграция, обучават ги, нещо правят със системата. След седмица ще има 5 - 6 нови специалисти, които ще работят цяла седмица и мисля, че ще стане много бързо, каза Александра Добих, доброволец.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
бежанци украйна кризисен център хаос
Коментари

Още от последните новини