Хандбалистите от Несебър оглавиха "Б" група след победи в Бургас

Хандбалистите от Несебър оглавиха

Хандбален клуб “Петър Бабев” Несебър започна с две победи в морските дербита на “Б” група, зона “Черно Море”. В спортна зала “Никола Станчев” в Бургас хандбалистите на несебърския отбор победиха с 20:15 домакините от “Фрегата” и с 30:21 отбора на “Калиакра” Каварна.

Със значителен брой точни попадения в двете противникови врати се отличиха разпределителят Атанас Буланов –  14 гола и Николай Андреев -ляв гард и капитан на отбора, с 11 гола. Двамата  вратари Валентин Вълканов и Марин Илиев показаха отлични умения и помогнаха за запазване на головата разлика и в двата мача.

“Момчетата се представиха отлично. Всички спомогнаха за победите на отбора в двете срещи. Благодарим и на тези, които не успяха да дойдат в залата, но ни подкрепиха от домовете си. Важното е, че имаме висок спортен дух и продължаваме да работим за развитието на клуба ” – каза Цветан Стойков – президент на ХК“Несебър“.

Припомняме, че през миналия сезон 2019/2020 клубът спечели “Б” група в зона “Тракия“ . Тази година  ХК “Петър Бабев” Несебър и “Фрегата” Бургас бяха изпратени в зона “Черно Море”, където заедно с “Калиакра” Каварна и “Спартак2-МУ” – Варна оформиха турнир с морски дербита.

„Показаните в мачовете хъс  и резултати  показват, че отборът има бъдеще. Играчите вече усещат, че предизвикателството в “Б” групите им е недостатъчно. Затова и тази година сме заявили участие за Купа България. Там ще „сверим часовниците“  и ще проверим реалното състояние на нашия тим. Отбор в развитие сме, имаме план за действие. Продължаваме напред.”-допълни президентът на клуба.

Междувременно ХК „Несебър“ записа и историческо участие на жени  в “Б” група в зона “Тракия”. Състезателките в отбора не бяха се включвали в официален мач повече от 20 години.

Ръководството на  клуба е амбицирано и продължава да работи  за възраждането на хандбалната школа в Несебър във всички възрастови групи.

Свързани статии
Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда Линейка обедини общините Несебър и Бяла Баскетболистите на Несебър записаха втора победа в баскетболното първенство Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители В Несебър започват да раздават помощи по европейска програма Несебър проведе кампания за събиране на стари електроуреди Смърт прекратила строителството на новия стадион в Свети Влас Велосипедист с 0.20 промила пострада в инцидент с пикап в Несебър В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките
Тагове
несебър хандбал
Коментари

Още от последните новини