И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление

И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление - E-Burgas.com

Община Несебър стартира подготовката на еко проект по програма за подмяна на стари отоплителни уреди и печките на дърва и въглища с екологични алтернативи. Целта е да се намали замърсяването на въздуха от битовото отопление. В резултат ще се подобри и  живота на хората в района, и състоянието на околната среда.

За да се повиши качеството на атмосфрения въздух е необходимо да бъдат извадени от употреба старите отоплителни устройства на твърдо гориво и да се предоставят за рециклиране. На тяхно място безвъзмездно се предлагат екологични уреди за отопление като термопомпи, климатици клас А++, котли и камини на дървесна биомаса (пелети, дървесен чипс), включително доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на екологосъобразните уреди.

Общината ще стартира информационна кампания за предварително проучване на желаещите лица за подмяна на отоплителните уреди, а за одобрение по проекта могат да кандидатстват и физически,  и юридически лица при определени условия, допълнително посочени.

Свързани статии
В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Активисти от 10 града искат решения срещу мръсния въздух Талантливата Паола от Несебър постигна нови успехи Морето край Несебър ще ври и кипи, приема държавното по ветроходство
Тагове
несебър мръсен въздух
Коментари

Още от последните новини