Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър

Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър - E-Burgas.com

Тон и половина от  масоворазпостранени електроотпадъци, донесени в   обявените пунктове  по време на  есенна кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори в населените места на територията на община Несебър, вече е рециклиран. Акцията отново бе  отчетена като успешна с постигнати високи резултати, благодарение на инициативността на гражданите и сътрудничеството с организации.

По време на кампанията бяха събрани непотребни батерии, акумулатори, топлообменно оборудване, екрани, монитори, големи и малки електроуреди и информационно-технологично и телекомуникационно оборудване и луминисцентни тръби и други отпадъци от бита.

Този тип кампании Община Несебър организира два пъти годишно през пролетта и есента вече над 10 години.

Община Несебър благодари на всички, които се включиха в инициативата за разделно събиране на излязло от употреба специфично оборудване, тъй като голяма част от съставящите го компоненти не се рециклира по естествен път. Тяхното нерегламентирано изхвърляне  води до трайно замърсяване на околната среда и представлява сериозна опасност за здравето. Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава възможност за рециклиране и превръщане на излезлите от употреба уреди в полезни суровини за промишлеността.

Свързани статии
В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Талантливата Паола от Несебър постигна нови успехи Морето край Несебър ще ври и кипи, приема държавното по ветроходство Пиян украинец без книжка едва не уби жена в Несебър
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини