Галя Желязкова: Равен достъп до услуги и образование във всички населени места

Галя Желязкова: Равен достъп до услуги и образование във всички населени места - E-Burgas.com

„В програмата ни поставяме акцент върху малките населени места, тяхната свързаност с общинските и областни центрове, повишаване качеството на живот и равен достъп до социални услуги. Приоритите ни са образование, работна среда, здравеопазване с реални ангажименти и конкретни програми. Родителите в Сунгурларе искат подкрепата ни за модерна образователна инфраструктура и по-високи доходи. Не трябва да губим темпото на развитие“. 
Това коментира кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Галя Желязкова на откритата приемна в Сунгурларе. Тя, колегата й Стефана Караджова и общински съветници Моника Симеонова, Ферди Байрамали и Сюлейхан Исуф разговаряха с местните хора. 

„Ще работим за повишаване на доходите, така че за 4 години да достигнем минимална работна заплата от 1 000 лв. и средна работна - 2 000 лв. Ще променим модела на социално подпомагане, с повече гъвкавост. В програмата ни са заложени данъчни облекчения  по Закона  за данъците върху доходите на физическите лица за работещи родители. Ще облекчим процедурите за кандидатстване и разширяване на кръга за програмите „Родители в заетост“ и „Детски кътове“. Предвидено е създаването на    програми  за  заетост  на  безработни  родители,  които отглеждат  деца  с  увреждания. Ще насърчаваме работодателите за наемане на дистанционна или почасова работа“, коментира пред местните хора Галя Желязкова. 
Жителите на Сунгурларе се интересуваха от програмата за саниране на еднофамилни къщи, както и от изграждането на Университетската детска болница в Бургас. Планира се в цялата област да има изнесени кабинети на лечебното заведение, в които да се извършват прегледи преди насочване към Бургас. 

„Образованието за нас остава приоритет. С подкрепата на правителството община Сунгурларе ще реализира проект за пристрояване на учебни стаи в СУ,,Христо Ботев“ по програма на Министерство на образованието и науката. Той бе спечелен в края на миналата година, а одобреното финансиране е в размер на 759 320,70 лв. Ще бъдат пристроени учебни стаи в начален и гимназиален етап на образование, оборудване и обзавеждане за новите класни стаи. С допълнителните 7 класни стаи ще бъдат разкрити места за обучението на още 158 деца“, коментираха кандидатите от ГЕРБ. 
Галя Желязкова подчерта, че е заложено средната учителска заплата да достигне 2500 лв. в края на 4-годишен мандат. Отделянето на толкова средства в държавния бюджет за образование ще има сериозно отражение не само върху доходите на учителите, но и върху материално-техническата база.
 

Свързани статии
ГЕРБ-СДС представиха проектокабинета си, почти няма промени Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Борисов след разпита: Давах сведения за сигнали от 2009 година, че някой нещо чул, че някой ще го го ям Борисов се пусна на живо преди разпита при Рашков (видео) Борисов се явява на разпит в МВР, ще бъде ли задържан? Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой Борисов: Рашков ми прати призовка да се явя в четвъртък, дано изляза жив Стари и нови лица: Запознайте се с министрите от проектокабинета "Василев"
Тагове
ГЕРБ избори 2021 Галя Желязкова
Коментари

Още от последните новини