Галя Желязкова: Равен достъп до услуги и образование във всички населени места

Галя Желязкова: Равен достъп до услуги и образование във всички населени места - E-Burgas.com

„В програмата ни поставяме акцент върху малките населени места, тяхната свързаност с общинските и областни центрове, повишаване качеството на живот и равен достъп до социални услуги. Приоритите ни са образование, работна среда, здравеопазване с реални ангажименти и конкретни програми. Родителите в Сунгурларе искат подкрепата ни за модерна образователна инфраструктура и по-високи доходи. Не трябва да губим темпото на развитие“. 
Това коментира кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Галя Желязкова на откритата приемна в Сунгурларе. Тя, колегата й Стефана Караджова и общински съветници Моника Симеонова, Ферди Байрамали и Сюлейхан Исуф разговаряха с местните хора. 

„Ще работим за повишаване на доходите, така че за 4 години да достигнем минимална работна заплата от 1 000 лв. и средна работна - 2 000 лв. Ще променим модела на социално подпомагане, с повече гъвкавост. В програмата ни са заложени данъчни облекчения  по Закона  за данъците върху доходите на физическите лица за работещи родители. Ще облекчим процедурите за кандидатстване и разширяване на кръга за програмите „Родители в заетост“ и „Детски кътове“. Предвидено е създаването на    програми  за  заетост  на  безработни  родители,  които отглеждат  деца  с  увреждания. Ще насърчаваме работодателите за наемане на дистанционна или почасова работа“, коментира пред местните хора Галя Желязкова. 
Жителите на Сунгурларе се интересуваха от програмата за саниране на еднофамилни къщи, както и от изграждането на Университетската детска болница в Бургас. Планира се в цялата област да има изнесени кабинети на лечебното заведение, в които да се извършват прегледи преди насочване към Бургас. 

„Образованието за нас остава приоритет. С подкрепата на правителството община Сунгурларе ще реализира проект за пристрояване на учебни стаи в СУ,,Христо Ботев“ по програма на Министерство на образованието и науката. Той бе спечелен в края на миналата година, а одобреното финансиране е в размер на 759 320,70 лв. Ще бъдат пристроени учебни стаи в начален и гимназиален етап на образование, оборудване и обзавеждане за новите класни стаи. С допълнителните 7 класни стаи ще бъдат разкрити места за обучението на още 158 деца“, коментираха кандидатите от ГЕРБ. 
Галя Желязкова подчерта, че е заложено средната учителска заплата да достигне 2500 лв. в края на 4-годишен мандат. Отделянето на толкова средства в държавния бюджет за образование ще има сериозно отражение не само върху доходите на учителите, но и върху материално-техническата база.
 

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам ГЕРБ поиска оставката на правителството Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото Без изненада: ГЕРБ избра Бойко Борисов за председател
Тагове
ГЕРБ избори 2021 Галя Желязкова
Коментари

Още от последните новини