Ето каква ще е организацията на бургаските църкви за Цветница

Ето каква ще е организацията на бургаските църкви за Цветница - E-Burgas.com

Пълна мобилизация около дезинфекционни дейности ще бъде извършена във и около всички бургаски църкви преди Великден. Това стана ясно от брифинга на кризисния щаб днес.

Вече е проведена среща между представители на бургаското духовнество и кризисния щаб за предстоящите празници. На всички църкви ще бъдат осигурено диспенсъри с дезинфектанти, ще бъде третирана срещу вируси площта около сградите, както и вътре в тях, осигурени са и мивки за допълнително хигиенизиране.

Служители на МВР и УКОРС ще бъдат представени в засилено присъствие, за да селдят реда и контрола около събитията.

Междувременно католическите църкви в града ще бъдат затворени за посещения, молитвите ще се извършват от духовниците и вероятно ще бъдат предавани онлайн.  

Свързани статии
Маргарита, Росица и Виолета - кой са най-разпространените имена на Цветница Честита Цветница! Хиляди българи празнуват имен ден КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Димитър Николов: Лазаровден и Цветница идват, за да ни дадат надежда Бургас ще посрещне Великден с пасхална служба и концерт Великден - тест за туризма по Черноморието Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Честит Тодоровден! Днес е петият ден от светлата седмица Бургас показа здрав разум на Великден (видео)
Тагове
църкви цветница великден
Коментари

Още от последните новини