Ето каква ще е организацията на бургаските църкви за Цветница

Ето каква ще е организацията на бургаските църкви за Цветница - E-Burgas.com

Пълна мобилизация около дезинфекционни дейности ще бъде извършена във и около всички бургаски църкви преди Великден. Това стана ясно от брифинга на кризисния щаб днес.

Вече е проведена среща между представители на бургаското духовнество и кризисния щаб за предстоящите празници. На всички църкви ще бъдат осигурено диспенсъри с дезинфектанти, ще бъде третирана срещу вируси площта около сградите, както и вътре в тях, осигурени са и мивки за допълнително хигиенизиране.

Служители на МВР и УКОРС ще бъдат представени в засилено присъствие, за да селдят реда и контрола около събитията.

Междувременно католическите църкви в града ще бъдат затворени за посещения, молитвите ще се извършват от духовниците и вероятно ще бъдат предавани онлайн.  

Свързани статии
Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Отварят манастира край "Меден рудник" за посетители на Цветница и Великден Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Маргарита, Росица и Виолета - кой са най-разпространените имена на Цветница Честита Цветница! Хиляди българи празнуват имен ден
Тагове
църкви цветница великден
Коментари

Още от последните новини