Слънчево време и по-високи температури по Великден

Слънчево време и по-високи температури по Великден - E-Burgas.com

Предимно слънчево ще се задържи и днес, но в много райони облачността временно ще се увеличава и за кратко ще превали дъжд, придружен на много места от гръмотевици. Има условия и за градушки, сочи прогнозата на БНТ. Вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен, а максималните температури ще са между 19° и 24, малко по-ниски по Черноморието, в София 18°-19°.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре в повечето райони ще са от 6° до 11°. Ще духа слаб южен вятър, който след обяд ще се усили до умерен. Максималните температури още ще се повишат, спрямо днес - между 23° и 28°, по-ниски отново по Черноморието, в София - около 24°. Ще бъде предимно слънчево и само на изолирани места в Рило-Родопска област ще превали.

По Черноморието също ще е предимно слънчево, в комбинация със слаб, след обяд - до умерен югоизточен вятър. Максималните температури - между 19° и 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще преобладава слънчево време, краткотрайни валежи от дъжд ще има след обяд само на изолирани места в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен югозападен вятър, а затоплянето ще продължи и максималните температури в планинските курорти ще са от 10° на Алеко до 16° в Боровец и Пампорово.

Предимно слънчево и все по-топло ще бъде утре и на Балканите. По-значителни увеличения на облачността ще има в северозападните райони, където на места ще превали и прегърми. Валежите на Пиренейския полуостров ще спрат и в повечето райони ще преобладава слънчево време. Валежи от дъжд, на места значителни и придружени от гръмотевични бури ще има на много места във Франция и централноевропейските страни. Дъжд ще вали и в западните райони от Европейска Русия, докато в югоизточните ще бъде предимно слънчево. В Украйна валежите ще спрат и облачността ще се разкъса.

Променливо ще се задържи времето у нас и в близките дни - предимно слънчево, около и след обяд с купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще има и условия за градушки. В сряда се увеличава вероятността за по-интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки на повече места в страната.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
великден време
Коментари

Още от последните новини