Отварят манастира край "Меден рудник" за посетители на Цветница и Великден

Отварят манастира край

Манастирът "Рождество Богородично" край к-с "М. Рудник" ще бъде отворен за посещения на 17 - ти и 23 - ти срещу 24 - април, когато се честват големите християнски празници Вход Господен в Иерусалим (Цветница) и Възкресение Христово (Великден).

На Цветница гостите на обителта ще могат да получат осветена върбова клонка и да си налеят вида от аязмото. Манастирът ще бъде отворен от 8 часа сутринта до 18.00 часа вечерта.

На Великден в 21.00 часа в манастира ще бъде донесен благодатният огън от Иерусалим, от който всеки ще може да отнесе в дома си и ще бъде прочетено Пасхалното Евангелие.

Обителта ще бъде отворена за посещения от 20.00 до 24.00 часа. През великденските празници и почивни дни манастирът отново ще бъде отворен за посещения.

Тъй като участък от основния път за манастира е в ремонт, движението на автомобилите е отклонено по улица "Босна", по която минава маршрутка номер 9, а след това покрай блок 165.

Свързани статии
Бургаският манастир "Рождество Богородично" отбелязва празника си с двудневна програма Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Манастирът край "Меден рудник" отваря врати на Богородица КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден
Тагове
манастир великден
Коментари

Още от последните новини