Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден

Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден - E-Burgas.com

В изпълнение на поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери, Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 година.

Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума в размер на 70 лева на всеки пенсионер през април 2022 година. Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Правителственото постановление е прието неприсъствено.

Свързани статии
Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Отварят манастира край "Меден рудник" за посетители на Цветница и Великден Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март Над 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днес
Тагове
песниоенри добавки великден
Коментари

Още от последните новини