Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата

Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата - E-Burgas.com

Премиерът Борисов е категоричен - мерките няма да се разхлабват. Остава отворен въпросът със спрените задължителни имунизации за децата. 

През последните дни Щабът е провел няколко срещи с представители на Българския лекарски съюз, на които е обсъдено как ще продължи имунизацията на децата в ситуация на пандемия. Вече започва втори месец, в който задължителните ваксинации са спрени. 

Световната здравна организация е излязла с препоръка имунизациите да се забавят още малко, ако не може да се осигури абсолютна безопасност както на децата, така и на майките им.

Сред спрените ваксинации към момента е и тази със "Симфорикс“, която предпазва децата от усложнения на вирусните пневмонии. А лекарите предупреждават, че отлагането на ваксинациите може да предизвика и нова епидемия. 

Обсъждането на темата на експертно ниво продължава.

cross.bg

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини