Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата

Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата - E-Burgas.com

Премиерът Борисов е категоричен - мерките няма да се разхлабват. Остава отворен въпросът със спрените задължителни имунизации за децата. 

През последните дни Щабът е провел няколко срещи с представители на Българския лекарски съюз, на които е обсъдено как ще продължи имунизацията на децата в ситуация на пандемия. Вече започва втори месец, в който задължителните ваксинации са спрени. 

Световната здравна организация е излязла с препоръка имунизациите да се забавят още малко, ако не може да се осигури абсолютна безопасност както на децата, така и на майките им.

Сред спрените ваксинации към момента е и тази със "Симфорикс“, която предпазва децата от усложнения на вирусните пневмонии. А лекарите предупреждават, че отлагането на ваксинациите може да предизвика и нова епидемия. 

Обсъждането на темата на експертно ниво продължава.

cross.bg

Свързани статии
"Зелени коридори" за ваксиниране и през този уикенд 602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха Още четвърт милион ваксини "Пфайзер" пристигнаха у нас Влизането у нас по три начина от 1 май Още 136 хиляди дози "Пфайзер" пристигат в понеделник Д-р Аспарух Илиев: Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК У нас нямало нито един случай на тромбоза след Астра Зенека Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини