Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата

Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата - E-Burgas.com

Премиерът Борисов е категоричен - мерките няма да се разхлабват. Остава отворен въпросът със спрените задължителни имунизации за децата. 

През последните дни Щабът е провел няколко срещи с представители на Българския лекарски съюз, на които е обсъдено как ще продължи имунизацията на децата в ситуация на пандемия. Вече започва втори месец, в който задължителните ваксинации са спрени. 

Световната здравна организация е излязла с препоръка имунизациите да се забавят още малко, ако не може да се осигури абсолютна безопасност както на децата, така и на майките им.

Сред спрените ваксинации към момента е и тази със "Симфорикс“, която предпазва децата от усложнения на вирусните пневмонии. А лекарите предупреждават, че отлагането на ваксинациите може да предизвика и нова епидемия. 

Обсъждането на темата на експертно ниво продължава.

cross.bg

Свързани статии
1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка Отново изнесени пунктове за ваксиниране през уикенда И този уикенд можем да се ваксинираме в изнесени пунктове Спазено обещание: Ваксинираните от Забърдо посетиха Резово и Равадиново Ваксината "Новавакс" ще дойде и в България Отново ще ваксинират пред Метро през уикенда Отварят изнесен пункт за ваксиниране в Созопол в петък
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини