Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата

Епидемията бави задължителната ваксинация за бебетата - E-Burgas.com

Премиерът Борисов е категоричен - мерките няма да се разхлабват. Остава отворен въпросът със спрените задължителни имунизации за децата. 

През последните дни Щабът е провел няколко срещи с представители на Българския лекарски съюз, на които е обсъдено как ще продължи имунизацията на децата в ситуация на пандемия. Вече започва втори месец, в който задължителните ваксинации са спрени. 

Световната здравна организация е излязла с препоръка имунизациите да се забавят още малко, ако не може да се осигури абсолютна безопасност както на децата, така и на майките им.

Сред спрените ваксинации към момента е и тази със "Симфорикс“, която предпазва децата от усложнения на вирусните пневмонии. А лекарите предупреждават, че отлагането на ваксинациите може да предизвика и нова епидемия. 

Обсъждането на темата на експертно ниво продължава.

cross.bg

Свързани статии
Педиатър: Сега е идеалният момент да си сложим ваксина за грип Недостиг на противогрипни ваксини у нас Противогрипните ваксини тръгват в аптечната мрежа Възобновяват имунизациите от следващата седмица БАН: Имунизацията на децата не отслабва имунната им защита срещу коронавируса Възстановяват ваксинациите на децата след Великден Доц. Велизар Шиваров: В момента ваксинациите трябва да се избягват
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини