Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови

Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови - E-Burgas.com

Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново.

Държавният глава призова партиите да следват посоката, която българите са задали по площадите миналата година.

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев.

Мотивите на служебните министри да поискат отстраняването на Иван Гешев бе в защита на правото, а решението на ВСС да не го отстрани, бе защита на статуквото, което бе отхвърлено от българските граждани, посочи още Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му реформа в съдебната система ще даде шанс на почтените български магистрати да започнат реална борба с корупцията.

Попитан дали се водят преговори със САЩ за закупуване на нови изтребители, държавният глава заяви, че в тази област има ясни процедури, които трябва да се изпълнят, включително е необходимо решение на българския парламент.


 

Свързани статии
Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес ПП представят днес програмата си за управление с новия кандидат-премиер Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат Депутатите гласуват удължаването на бюджета Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации
Тагове
Румен Радев мандат президент правителство политика
Коментари

Още от последните новини