Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови

Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови - E-Burgas.com

Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново.

Държавният глава призова партиите да следват посоката, която българите са задали по площадите миналата година.

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев.

Мотивите на служебните министри да поискат отстраняването на Иван Гешев бе в защита на правото, а решението на ВСС да не го отстрани, бе защита на статуквото, което бе отхвърлено от българските граждани, посочи още Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му реформа в съдебната система ще даде шанс на почтените български магистрати да започнат реална борба с корупцията.

Попитан дали се водят преговори със САЩ за закупуване на нови изтребители, държавният глава заяви, че в тази област има ясни процедури, които трябва да се изпълнят, включително е необходимо решение на българския парламент.


 

Свързани статии
Президентът обяви избори 2 в 1 на 14 ноември Кандидатпрезидентската кампания стартира през октомври Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Президентът връчва третия мандат на БСП Радев: Давам време за третия мандат до петък, търпението на гражданите се изчерпва ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат Румен Радев продължава консултациите с партиите Румен Радев ще инспектира мерките на границата с Турция, центровете за бежанци препълнени
Тагове
Румен Радев мандат президент правителство политика
Коментари

Още от последните новини