Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието

Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието  - E-Burgas.com
БГНЕС

Продължава бойкотът на депутатите от ДПС и БСП. С пореден фалстарт започва новата парламентарна седмица, тъй като липса на кворум отложи заседанието, предаде Frognews.bg.

В зала се регистрираха 119 народни представители при необходим минимум от 121. От пленарната зала отсъстват депутатите на "БСП за България" и ДПС.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че след кратка почивка ще бъде направен втори опит за регистрация, който този път бе успешен.

Липсата на кворум е една от основните линии на конфликт между управляващи и опозиция. От коалицията ГЕРБ - “Обединени патриоти” обвиняват народните представители в това, че съботират работата в Народното събрание, което руши авторитета на институцията.

Свързани статии
Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Утре гласуват за оставката на Караянчева Нищо неочаквано: Отново превърнаха в цирк българския парламент Ето я новата зала, където ще се проведе първото заседание на парламента (Снимки) Депутатите се събират за извънредно заседание днес Общинските съветници оставиха протестиращи граждани пред „Бойчо Брънзов“ Гласуват петия вот на недоверие към паравителството Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата Депутати даряват 1/3 от заплатите си за борба с икономическата криза
Тагове
парламент кворум политика заседание
Коментари

Още от последните новини