Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието

Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието  - E-Burgas.com
БГНЕС

Продължава бойкотът на депутатите от ДПС и БСП. С пореден фалстарт започва новата парламентарна седмица, тъй като липса на кворум отложи заседанието, предаде Frognews.bg.

В зала се регистрираха 119 народни представители при необходим минимум от 121. От пленарната зала отсъстват депутатите на "БСП за България" и ДПС.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че след кратка почивка ще бъде направен втори опит за регистрация, който този път бе успешен.

Липсата на кворум е една от основните линии на конфликт между управляващи и опозиция. От коалицията ГЕРБ - “Обединени патриоти” обвиняват народните представители в това, че съботират работата в Народното събрание, което руши авторитета на институцията.

Свързани статии
Бойко Борисов: Шоуто в парламента струва 19 млн.лв. на ден, представете си ги в асфалт! Обсъждат окончателните промени в изборния кодекс ГЕРБ връща мандата, Бойко с ново включване във фейсбук Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство Д-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиер Мнозинството в парламента гласува и прие оставката на кабинета "Борисов 3" Слави проговори, но пак нищо не каза Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Утре гласуват за оставката на Караянчева
Тагове
парламент кворум политика заседание
Коментари

Още от последните новини