Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието

Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието  - E-Burgas.com
БГНЕС

Продължава бойкотът на депутатите от ДПС и БСП. С пореден фалстарт започва новата парламентарна седмица, тъй като липса на кворум отложи заседанието, предаде Frognews.bg.

В зала се регистрираха 119 народни представители при необходим минимум от 121. От пленарната зала отсъстват депутатите на "БСП за България" и ДПС.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че след кратка почивка ще бъде направен втори опит за регистрация, който този път бе успешен.

Липсата на кворум е една от основните линии на конфликт между управляващи и опозиция. От коалицията ГЕРБ - “Обединени патриоти” обвиняват народните представители в това, че съботират работата в Народното събрание, което руши авторитета на институцията.

Свързани статии
Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии ПП представят днес програмата си за управление с новия кандидат-премиер Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол Никола Минчев: България не е бедна държава, просто е безумно крадена Отново изслушват Петков в парламента
Тагове
парламент кворум политика заседание
Коментари

Още от последните новини