ЦИК: Няма пари за машинно гласуване, ще има ако са нужни

ЦИК: Няма пари за машинно гласуване, ще има ако са нужни - E-Burgas.com

ЦИК ще изпълни законът такъв, какъвто е към момента на насрочването на изборите, категоричен беше говорителят на ЦИК Александър Андреев пред БНТ. Така обаче той не даде отговор на въпроса ще може ли Комисията да осигури машини за всички около 9 500 секции в страната.

Андреев обясни, че и сега ЦИК работи, за да може изборите през 2021г. - президентски и парламентарни, да протекат нормално и безпроблемно. Той потвърди, че няма финансиране за машини и поясни, че винаги държавата е давала уверение, че средства ще има в зависимост от това колко са нужни, ако машините бъдат закупени или взети под наем.

"В момента, в който има ясна правна рамка да има машинно гласуване, всичко ще бъде изпълнено“, увери Андреев. Не стана ясно и колко точно ще ни струва машинното гласуване. На директен въпрос - колко средства са нужни, за да се закупят машините - Александър Андреев заяви, че цената ще варира и според броя на машините.

Днес ЦИК има редовно заседание от 10 часа. Все още обществена поръчка за осигуряване на машини за гарантиране на последните влезли в сила промени в Изборния кодекс, не е обявена.

 

Свързани статии
Гласуват за нов кмет на бургаското село Извор, приемат заявления само по настоящ адрес И шефката на ЦИК хвърли кърпата Мая Манолова: Борисов, ЦИК и Дончев сладко спинкат за машинното гласуване Детето, което се преби с мотор край „Златна рибка“, било пияно на мотика 51-годишен моторист се преби в жк ''Изгрев''
Тагове
избори гласуване мапинно гласуване цик
Коментари

Още от последните новини