Ден за размисъл преди изборите утре

Ден за размисъл преди изборите утре - E-Burgas.com

Днес в България е ден за размисъл преди предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат утре. В полунощ приключи предизборната кампания на кандидатите за народни представители за 48-то Народно събрание, припомня БНТ. Съботният ден е свободен от политическа агитация.

Машините, с които ще гласуваме, вече пътуват към избирателните секции в страната. В избирателните списъци са вписани 6 600 000 избиратели. 11 013 са общо машините за гласуване в страната и в чужбина. Най-много секции извън страната ни са разкрити в съседна Турция - 166. Като резерва са отпечатани близо 8 милиони хартиени бюлетини.

Централната избирателна комисия трябва да регистрира и публикува на интернет страницата си списък на наблюдателите на вота. Изборният ден започва в 7 часа и ще продължи до 20.00, ако пред секциите няма опашки от желаещи да гласуват.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите "Закрила на детето" към политиците: Винмавайте с правата на децата по време на кампаниите си Започна предизборната кампания
Тагове
избори ден за размисъл
Коментари

Още от последните новини