ЦИК иска още 1,2 млн.лв. за допълнителни възнаграждения

ЦИК иска още 1,2 млн.лв. за допълнителни възнаграждения - E-Burgas.com

Централната избирателна комисия иска допълнителни възнаграждения за членовете на РИК и СИК. От ЦИК са изпратили предложение до финансовия министър Кирил Ананиев предвидените към момента средства за възнагражденията на членовете да се увеличат с 1 милион и 200 хиляди лева, съобщава frognews.bg.

Проект на План сметката, за провеждането на парламентарните избори е изпратена за съгласуване с ЦИК.

Мотивът на ЦИК е фактът, че членовете на районните и секционните избирателни комисии ще са на първа линия по време на вота, който тази година ще се проведе в условията на пандемия. Поради тази причина бе изменен и ваксинационния план, така че те да попаднат в трета фаза и да бъдат имунизирани срещу COVID-19 преди парламентарните избори на 4 април. 

“Колеги от секционните избирателни комисии, районните избирателни комисии са на авангарда – т.е. най-отпред, и това изисква по някакъв начин да бъдат компенсирани за рисковете, които ще имат в периода и по времето на изборите. Считам, че това увеличение би компенсирало до голяма степен този риск, който имат колегите“, посочи председателят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от Българското национално радио.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите
Тагове
цик сик рик избори
Коментари

Още от последните новини