Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино

Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино - E-Burgas.com

Доброволци чистят днес плаж Аркутино по случай Коледа. В инициативата се включиха около 30 човека, които предпочетоха да прекарат почивния ден, вършейки нещо полезно за всички.

"След коледната трапеза е време за една добра кауза. Ако се чудите какво да правите на 26 декември и не ви се гледа "Сам вкъщи" заповядайте на плаж Аркутино. Отпадъци ще има за всички от сърце.. Плажът е доста замърсен и ако не бъде почистен, то отпадъците ще попаднат отново в морето при следващото бурно море." пишат организаторите на събитието.

Отпадъците ще бъдат събрани в чували и по-късно извозени. Тези, които могат да бъдат рециклирани, ще бъдат събирани отделно. Морето традиционно изхвърля голямо количество пластмаса, което замърсява българските плажове дори през зимата. 

Свързани статии
До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк Как да направим специалните събития екологични? Green Deal: Какво ще ядем след 20 години Тонове вредни емисии бяха спестени на Бургас с няколко екопроекта Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика
Тагове
аркутино плаж екология
Коментари

Още от последните новини