Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино

Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино - E-Burgas.com

Доброволци чистят днес плаж Аркутино по случай Коледа. В инициативата се включиха около 30 човека, които предпочетоха да прекарат почивния ден, вършейки нещо полезно за всички.

"След коледната трапеза е време за една добра кауза. Ако се чудите какво да правите на 26 декември и не ви се гледа "Сам вкъщи" заповядайте на плаж Аркутино. Отпадъци ще има за всички от сърце.. Плажът е доста замърсен и ако не бъде почистен, то отпадъците ще попаднат отново в морето при следващото бурно море." пишат организаторите на събитието.

Отпадъците ще бъдат събрани в чували и по-късно извозени. Тези, които могат да бъдат рециклирани, ще бъдат събирани отделно. Морето традиционно изхвърля голямо количество пластмаса, което замърсява българските плажове дори през зимата. 

Свързани статии
Над 200 000 са водолюбивите птици у насБебе делфин се лута в канала на Рибарското селище, местните се опитват да го спасят Еколози алармират: Ценни местообитания в Айтоска планина са под заплаха!Бургазлии засадиха коледните си елхи в "Меден рудник"Коледна горичка ще изникне в парк "Езеро", всеки може да засади живо дръвче там Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюнитеБДЗП преброи 1142 пеликана в БургасМария Нейкова разясни подробно заповедта, касаеща багерите по плажоветеБургаски ученици събраха над 5 тона опаковки за рециклиранеСлед многото сигнали от граждани: Забраниха разораването на плажните ивици
Тагове
аркутино плаж екология
Коментари

Още от последните новини