Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино

Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино - E-Burgas.com

Доброволци чистят днес плаж Аркутино по случай Коледа. В инициативата се включиха около 30 човека, които предпочетоха да прекарат почивния ден, вършейки нещо полезно за всички.

"След коледната трапеза е време за една добра кауза. Ако се чудите какво да правите на 26 декември и не ви се гледа "Сам вкъщи" заповядайте на плаж Аркутино. Отпадъци ще има за всички от сърце.. Плажът е доста замърсен и ако не бъде почистен, то отпадъците ще попаднат отново в морето при следващото бурно море." пишат организаторите на събитието.

Отпадъците ще бъдат събрани в чували и по-късно извозени. Тези, които могат да бъдат рециклирани, ще бъдат събирани отделно. Морето традиционно изхвърля голямо количество пластмаса, което замърсява българските плажове дори през зимата. 

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
аркутино плаж екология
Коментари

Още от последните новини