Бургаските майки могат да ползват нова онлайн услуга за млечната кухня

Бургаските майки могат да ползват нова онлайн услуга за млечната кухня - E-Burgas.com
Архив БНР

От днес, 23 януари, бургаските майки ще могат да купуват ваучери за храна от общинската Детска млечна кухня онлайн. Новата електронна услуга – „Виртуална кухня“, вече е напълно готова и в началото на следващата седмица в 10.00 часа ще бъде в активен режим на работа. Ваучери ще се заявяват и закупуват всяка седмица в дните от понеделник до четвъртък за следваща седмица.

До момента 700 са родителите, които са получили своите регистрационни талони и ще могат от 23.01 до 26.01 да закупят с тях купони през електронната платформа или от страницата на Община Бургас за следващата седмица 30.01 – 03.02.

Пак от 23.01, системата ще е отворена и за регистриране на нови абонати - родители, които тепърва ще ползват услугите на Детска млечна кухня, и след представяне на необходимите документи за записване администраторите на е-услугата ще активират профилите им. Целта е до края на февруари целият процес с издаване на хартиени купони да бъде заменен с електронни ваучери.

Услугата „Виртуална кухня“ е насочена към родители с деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, които желаят да ползват или вече са потребители на Детска млечна кухня. Уеб приложението за електронна продажба на купони за детска храна ще позволи лесно, бързо и в удобно за родителите време и място да заявят и ползват услугите, директно от своя смартфон или компютър. Чрез нея те ще получават справки по заявените и закупени ваучери и ще имат възможност да проследят плащанията си и изразходването на закупените ваучери.

Новата електронна услуга ще предложи на родителите възможност, освен за купуване на ваучери за храна по електронен път или на касите на „Изипей“ /EasyPay/, но и да имат достъп до полезна информация, свързана с работата на детската кухня и изхранването на децата. Всеки родител ще може да се запознае още с хранителните стойности, алергените и менюто за всяка възраст на детето.

През последните години Детска кухня – Бургас разширява все повече своята услуга, като в момента общият брой на раздавателните пунктове на територията на общината е 29, а родителите, които ползват услугите й са над 1400 и продължават да се увеличават.

Свързани статии
На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас Три области прекратяват предсрочно онлайн обучението Хакери дебнат в онлайн пазаруването Осем области вече ще учат само онлайн Онлайн училище при 10% заразени ученици Слушаме и гласуваме за "Бургас и морето" онлайн Онлайн разводите възможни и след пандемията Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение Министър Вълчев призна: Бави се доставката на компютри за учениците
Тагове
млечна кухня майки онлайн
Коментари

Още от последните новини