Министър Вълчев призна: Бави се доставката на компютри за учениците

Министър Вълчев призна: Бави се доставката на компютри за учениците  - E-Burgas.com
marica.bg

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира пред БНР проблемите с доставката на електронни устройства за учениците, които не достигат и в световен мащаб, заради масовото преминаване към дистанционно обучение, стана ясно, че са ни необходими 100 000 устройства.

Към днешна дата училищата са предоставили над 15 000 устройства на ученици, но имаме над 30 000, които са декларирали, че не учат заради липса на устройства. В ход е купуването на близо 100 000 устройства. 8000 вече са доставени. Забавянето е заради процедурите за обществени поръчки, най-вече заради липсата на устройства в глобален мащаб“.

Министърът на образованието каза още, че дистанционното обучение, синхронно или асинхронно, не може да замести напълно присъственото обучение, но заради мерките и повишената заболеваемост сред учители и особено директори на училища се налага засега да се работи по този начин.

Свързани статии
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране в Бургас Отличиха стотици бургаски деца в курс по компютърно програмиране Три области прекратяват предсрочно онлайн обучението Онлайн училище при 10% заразени ученици Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители 100 Центъра за спешна помощ получиха нови компютри Удължават коледната ваканция на учениците Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка Министър Вълчев: Няма да има нулева година, на училище през лятото е последен вариант
Тагове
компютри онлайн обучение красимир вълчев
Коментари

Още от последните новини