Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение

Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение - E-Burgas.com

Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тема „Проблеми пред дистанционното обучение" по време на епидемичната обстановка.
В рамките на час и половина министърът ще отговаря по жалби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, директори на училища и граждански организации. Ще бъдат зададени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма нужда от подкрепа в тази тежка ситуация.
Срещата ще се проведе утре, 10 декември 2020 г., от 9.30 часа в платформата ZOOM

Тя ще се излъчва в реално време и във Фейсбук профила на омбудсмана - Diana Kovatcheva

Инициативата на омбудсмана е в рамките на Международния ден за защита правата на човека - 10 декември. Основно човешко право е Правото на образование, ключово значение за развитието на способностите на хората, за справяне с бедността и социалното изключване. Пандемията на практика постави милиони деца по света пред отпадане от образователната система и България не прави изключение.

Свързани статии
Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар Тодор Стамболиев: Лице с увреждания несправедливо губи шанс за безплатна ел-винетка Омбудсманът против матурите за 4 и 10 клас И омбудсманът иска изборни промени заради карантината УМБАЛ: В Бургас няма кръвен център, но усилено се работи за създаването му Депутатите ще избират заместник омбудсман Омбудсманът Диана Ковачева: Законът за пътищата не трябва да нарушава Конституцията Майка със сигнал до бургаския омбудсман: Таксите в детските градини са непосилни Омбудсманът до фирмите за бързи кредити: Дайте отсрочки на хората, хиляди са без работа!
Тагове
омбудсман диана ковачева онлайн училище
Коментари

Още от последните новини