Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео)

Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) - E-Burgas.com

Прокуратурата е изпратила вчера призовка до лидера на БСП Корнелия Нинова, с която изисква червената шефка да се яви веднага на разпит.

„Написано е, че мога да си взема и адвокат. Освен това се изисква да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на протокол и стенограмата от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август“, съобщи Нинова, цитирана от dnes.bg.

Прокуратурата иска от нея да връчи призовки на още двама от ръководството на левицата и те също да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

Нинова отсече, че няма да се яви на разпит в прокуратурата.

„Представители на МП да дойдат и да ни отведат принудително на разпит“, отсече тя.

„Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят със заповед за претърсване и изземване, чакам ги на „Позитано“ 20 да дойдат да си ги вземат“, настоя още Нинова.  

Лидерът на БСП отсече, че от партията ще сигнализират всички европейски и български институции, за това което се случи.

„Докато съм лидер на БСП партията няма да влезе в игрите задкулисието. Докато не реформираме издълбоко и истинска правосъдната система на България няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“, коментира тя.

„Прокуратурата взе в свой ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните, а не инструмент на справедливост. Прокуратурата е частен инструмент на задкулисието.  Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, престъпниците които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева, нагласените обществени поръчки, наркотрафикантите, та се заехте с уреждането на  вътрешнопартийните въпроси на БСП“, настоя червената шефка.

Според нея е безпрецедентно прокуратурата да решава проблемите на БСП.

Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация БСП прави сечено в последния момент, коалиционното споразумение се отлага Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Корнелия Нинова се предаде: Резултатът на БСП е катастрофа, подавам оставка! Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас Депутатите отхвърлиха предложението за извънредни заседания за актуализация на бюджета БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Атанас Зафиров: БСП и ИТН имат почти еднакви виждания за социална политика, здравеопазване и икономика
Тагове
Корнелия Нинова БСП
Коментари

Още от последните новини