АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас

АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас - E-Burgas.com

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител на изготвяне на комплексен доклад и строителен надзор при изграждането на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 29 юни т. г.

В края на март АПИ обяви тръжната процедура за определяне на строител на обходния път. Трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопански надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли. Прогнозната стойност е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение е 18 месеца.

С изграждането на обходния път транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 Сарафово - Бургас и продължаващ по път І-6 Бургас – София и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Свързани статии
МОСВ започна спешна проверка в Национален парк "Рила" Делим си с Румъния най-смъртоноисните пътища в Европа Отварят офертите за изграждането на Северния обход Румен Драганов: Строежът на Алепу вреди на имиджа на туризма у нас Омбудсманът Диана Ковачева: Законът за пътищата не трябва да нарушава Конституцията Мъжът на Захариева призна: Над "противосвлачищно съоръжение" в Алепу ще се строят сгради Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки) От високо: Вижте мащаба на четириетажното "укрепление' на Алепу (галерия) Нови ограничения на "Тракия" посрещат шофьори към Бургас И АПИ пуснаха електронни услуги заради коронавируса
Тагове
инфраструктура строителство Северен обход пътища АПИ
Коментари

Още от последните новини