АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас

АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас - E-Burgas.com

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител на изготвяне на комплексен доклад и строителен надзор при изграждането на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 29 юни т. г.

В края на март АПИ обяви тръжната процедура за определяне на строител на обходния път. Трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопански надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли. Прогнозната стойност е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение е 18 месеца.

С изграждането на обходния път транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 Сарафово - Бургас и продължаващ по път І-6 Бургас – София и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Леден ад на входа на село Баня Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Ограничения по пътищата в страната заради снега АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023 АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Служители на АПИ излизат на протест Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
инфраструктура строителство Северен обход пътища АПИ
Коментари

Още от последните новини