АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас

АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас - E-Burgas.com

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител на изготвяне на комплексен доклад и строителен надзор при изграждането на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 29 юни т. г.

В края на март АПИ обяви тръжната процедура за определяне на строител на обходния път. Трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопански надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли. Прогнозната стойност е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение е 18 месеца.

С изграждането на обходния път транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 Сарафово - Бургас и продължаващ по път І-6 Бургас – София и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Свързани статии
АПИ: Тръгвайте на път само с добре подготвени автомобили АПИ: Нов хаос с е-винетките и през декември Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии АПИ към шофьорите: Приготвяйте автомобилите за зимния сезон АПИ започва ремонт на 11,5 км за 13,4 млн. лв. между Сливен и Ямбол Отново трудности в продажбата на е-винетки Бум на ново строителство в областта Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата След общественото обсъждане в Банево: Градят инфраструктура около квартала Стартира процеса срещу бившите шефове на АПИ за безстопанственост
Тагове
инфраструктура строителство Северен обход пътища АПИ
Коментари

Още от последните новини