АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023

АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023 - E-Burgas.com

Планираме до края на януари да направим инвестиционна програма за ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа. Планът е 3000 километра да влязат в ремонтни дейности през 2023 година, заяви по БНТ инж. Венцислав Ангелов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му приоритет през 2023 година е доизграждането на автомагистралите "Хемус", "Струма, Европа и пътя Русе-Бяла, обхода на град Бяла, както и трасето от Видин до Ботевград.

"Автомагистралите ще бъдат доизградени с национален бюджет с помощта на европейски програми. Ще се търси и друг вариант за финансиране на тези участъци - определени участъци да се отдават на концесия", допълни инж. Венцислав Ангелов.

Той поясни, че трасетата са важни за икономическия растеж на държавата.

"Проблемът с незаконното строителство е сериозен, необходима е промяна в Закона за устройство на територията", каза още инж. Венцислав Ангелов.

Подчерта, че в цялата страна е въведено зимно поддържане, налична са техниката и материалите.

Свързани статии
Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Леден ад на входа на село Баня Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Ограничения по пътищата в страната заради снега АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Служители на АПИ излизат на протест Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Ремонтират пътя между Созопол и Златна рибка
Тагове
апи път
Коментари

Още от последните новини