Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки)

Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 084 155 лева при три проверки на превозни средства, излизащи от страната.

На 17.10.2022 г. на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с унгарска регистрация, пътуващ от Унгария през България за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в долап извън шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 251 000 евро с левова равностойност 490 913 лева.

Три дни по-рано - на 14.10.2022 г.  на пункта пристига друг камион с турска регистрация на път от Великобритания за Турция. При извършената митническа проверка в хладилния агрегат са открити, увити в пакети  181 575  британски лири, 180 шотландски лири и 300 ирландски лири с обща левовата равностойност от 410 177 лева. 

В същия ден е открита и недекларирана валута при проверка на лек автомобил, в който пътуват от Румъния през България за Турция един румънски и двама турски граждани. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, в хода на която митническият служител забелязва, че един от пътниците К.Д. - турски гражданин, се опитва да се отклони от мястото на извършването на контролните действия. При извършване на личен преглед се установява, че в мъжка чанта под елека му са  укрити 93 600 евро с левова равностойност 183 065 лева.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково - териториално отделение - Свиленград. Водачите на двата товарни автомобила и пътникът в лекия автомобил, всички турски граждани, са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Галерия
Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео) БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево"
Тагове
контрабанда капитан андреево
Коментари

Още от последните новини