Ограничения по пътищата в страната заради снега

Ограничения по пътищата в страната заради снега - E-Burgas.com

Временно е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 12 т в двете посоки по автомагистрала "Хемус" в участъка Жерково - Ботевград за снегопочистване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В посока София камионите се спират при местността Пика и пътен възел "Ботевград", в посока Варна се спират в началото на автомагистралата след околовръстния път на София.

Временно е ограничено движението през Ришки проход поради аварирал товарен автомобил. Леките автомобили се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.

Временно е ограничено и движението на МПС над 12 т по път I-1 /Е79/ Дунавци - Ружинци в посока Видин - Монтана поради обилен снеговалеж и снегонавявания. Обходен маршрут: по път II-11 Дунавци - Арчар - Добри дол, по път III-112 Добри дол - Дреновец и по път III-114 Дреновец - Ружинци. Движението се регулира от пътни знаци и сигналисти.

Въведено е ограничение за движение с вериги за всички МПС по път III-5006 Габрово - Узана поради обилен снеговалеж и снегонавявания.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Ремонтират горските пътища около границата с Турция Готвят нова наредба за пътищата Ескперти: Лошото състояние на пътищата и липсата на контрол водят до увеличение на жертвите
Тагове
сняг пътища
Коментари

Още от последните новини