Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ

Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ - E-Burgas.com
Представители на засегнатите браншове и крайно конспиративно настроени граждани взеха участие в днешния протест

Ресторантьорите не се появиха, нов протест се очаква да има в понеделник

Лоша организация и спорове между отделните участници в протеста против зелените сертификати порвали днешния протест в Бургас.

Пред сградата на РЗИ се събраха около 30 души, като причината за това е, че част от тях не са разбрали в колко часа е уговорката и са били на място три часа по-рано. Основната причина обаче е, че ресторантьорите, които са сред най-недоволните от въвеждането на зелените сертификати, не са внесли навреме документите си за протеста в общината и полицията, като съответно не са получили и разрешение.

Някои от протестиращите днес изявиха недоволство против политическа партия, която според тях се опитва да политизира протеста и да извлече дивиденти за предстоящите избори. 

Освен представители на засегнати от зелените сертификати браншове на протеста не липсваха и крайно конспиративно настроени граждани. Според част от тях ваксините са "убийствени генни терапии", които измамно се представят като спасение. Друг от протестиращите пък сравни PCR теста в носа в лоботомия, тъй като пукал мембраната на мозъка и от носа на тествания потичала кръв. 

На мястото присъстваха много полицаи, но до ескалация на протеста и затваряне на бул. "Сан Стефано" не се стигна. 

Нов протест се очаква да има в понеделник. 

Междувременно на метри от тези събития пред сградата на РЗИ-Бургас отново имаше опашка от желаещи да се ваксинират. Вчера област Бургас постави личен рекорд с над 2000 ваксинирани за ден. 

Галерия
Свързани статии
СЗО: Задължителните ваксини трябва да бъдат абсолютно крайна мярка Проф. Кюркчиев: Бих препоръчал третата доза на всеки Ето къде можете да се ваксинирате срещу ковид в страната Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си Над 19 500 са се ваксинирали вчера, 2 681 са новозаразените ЕС обмисля нови правила за сертификатите: Пътуване само след трета бустерна доза Одобриха ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 години в ЕС Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре В Австрия затвор при отказ от ваксина Над 12 хиляди деца в България са напълно ваксинирани срещу ковид
Тагове
зелен сертификат ваксини
Коментари

Още от последните новини