Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ

Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ - E-Burgas.com
Представители на засегнатите браншове и крайно конспиративно настроени граждани взеха участие в днешния протест

Ресторантьорите не се появиха, нов протест се очаква да има в понеделник

Лоша организация и спорове между отделните участници в протеста против зелените сертификати порвали днешния протест в Бургас.

Пред сградата на РЗИ се събраха около 30 души, като причината за това е, че част от тях не са разбрали в колко часа е уговорката и са били на място три часа по-рано. Основната причина обаче е, че ресторантьорите, които са сред най-недоволните от въвеждането на зелените сертификати, не са внесли навреме документите си за протеста в общината и полицията, като съответно не са получили и разрешение.

Някои от протестиращите днес изявиха недоволство против политическа партия, която според тях се опитва да политизира протеста и да извлече дивиденти за предстоящите избори. 

Освен представители на засегнати от зелените сертификати браншове на протеста не липсваха и крайно конспиративно настроени граждани. Според част от тях ваксините са "убийствени генни терапии", които измамно се представят като спасение. Друг от протестиращите пък сравни PCR теста в носа в лоботомия, тъй като пукал мембраната на мозъка и от носа на тествания потичала кръв. 

На мястото присъстваха много полицаи, но до ескалация на протеста и затваряне на бул. "Сан Стефано" не се стигна. 

Нов протест се очаква да има в понеделник. 

Междувременно на метри от тези събития пред сградата на РЗИ-Бургас отново имаше опашка от желаещи да се ваксинират. Вчера област Бургас постави личен рекорд с над 2000 ваксинирани за ден. 

Галерия
Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петъкВ страната вече са налични нови ваксини срещу ковид378 се ваксинираха срещу ковид за денонощиетоДоставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грипЗапочва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графикаНеваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикронОтварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в регионаЕдва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразенитеСЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носаСЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
зелен сертификат ваксини
Коментари

Още от последните новини