Перата: Мигрантите изскочиха от храстите и ни нападнаха

Перата: Мигрантите изскочиха от храстите и ни нападнаха  - E-Burgas.com

Мигрантите изскочиха от храстите и ни нападнаха. Ние обаче сме тренирани момчета и ги обезвредихме с хватки. Това заяви Петър Назимов - Перата пред Нова Телевизия. Перата стана известен с видеото, което разпространи в социалните мрежи, където се вижда как той и негови приятели извършват граждански арест на мигранти, нелегални преминали границата на България с Турция.

Припомняме, че вчера Районна прокуратура Малко Търново започна досъдебно производство за извършено противозаконно лишаване от свобода на чужди граждани. Според Перата обаче групата, с която той обикаля границата е била нападната от мигрантите.

"Разделихме се на групи от по 2-3 човека, за да може да покрием по-голям периметър. В едната група бяхме аз и още две момчета, когато те ни изскочиха от храстите. Те ни нападнаха, но не се е стигало до бой, по-скоро се получи сборване. Обезвдижихме ги с хватки и изчакахме другите момчета да дойдат с връзките и да ги вържем, защото буйстваха' обясни Перата. 

Той обясни, че след това лично се е опитал да потърси полицията на телефон 112, но не успял да хване сигнал в гората, въпреки че вървял повече от километър. След това той и групата му решили да изпратят мигрантите до границата с Турция, където им свалили връзките и ги освобдили. Според него клипът пресъздава само няколко секунди от задържането и от него не може да се разбере цялата истина. 

Перата говори и за криминалното си минало, като обясни, че има две престъпления на 18 и 19-годишна възраст, които са за лека телесна повреда. Той обаче заяви, че в момента е на 31 години, отдавна е реабилитиран и не се занимава с престъпна дейност. 

 

Коментари

Още от последните новини