Летище Бургас счупи 10-годишен рекорд това лято, мощен ръст на немските туристи (Снимки и видео)

Самолетите вече вдигали по-малко шум в града, тъй като минавали по нови маршрути

Рекорден ръст на трафика на летище Бургас през последните 10 години бележи лятото на 2016. Това заяви лично главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туинсстар Мениджмънт“ Улрих Хеппе по време на посрещането на двъмилионният пътник този сезон по-рано днес.

„Летище Бургас в момента има 24% ръст на трафика, което е чудесно. Най-много идват от Германия, ръстът този сезон е 47% към момента. Като цяло това е добра година и за руския пазар, който е по-висок с 38%. Увеличение на туристите има от Чехия – 20% и Полша – 35%“, каза Хеппе. Той е щастлив, че двумилионният пасажер е от Гемрания първо, защото това е страната с най-висок ръст и второ, защото му е сънародник.

Междувременно директорът на летище Бургас Георги Чепилски сподели, че шумът от самолетите в града е значително намалял. „В момента са направени нови маршрути на самолетите и колегите от РВД и екипажите ги спазват. Новите трасета създават най-малко шум в града и според мен тази година ефектът е много по-голям. Аз лично живея в Бургас и мога да кажа, че не съм бил обезпокояван от силен шум“, каза Чепилски.

Той също потвърди за огромния ръст на пътници на летишето

Галерия
Коментари

Още от последните новини