Кметът на Созопол омекна след телефонен разговор с Борисов от типа“строй се -преброй се“

Кметът на Созопол омекна след телефонен разговор с Борисов от типа“строй се -преброй се“ - E-Burgas.com

Загражденията на плажа АЛЕПУ вече са премахнати

150783ffb1aac5ee0759449973c03c26

"Не премиерът на мен, аз му звъннах"-това каза за е-Бургас, кметът на Созопол Панайот Рейзи след като из социалната мрежа се пови твърдението на самия премиер, че е провел телефонен разговор с кмета и той е обещал да премахне загражденията на плажа АЛЕПУ веднага. Ето и поста на Бойко Борисов във Фейсбук: "Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си."

Ето какво каза за е-Бургас кметът на Созопол Панайот Рейзи.

"Вече са премахнати загражденията на пътя, който води до плажа АЛЕПУ. Няма офшорна фирма да строи, там е защитена зона. От едната страна са дюни, а от другата е блатото АЛЕПУ. Пътят, който бяхме заградили е общински от месец март. Той беше в лошо състояние. След като мине сезонът, ще решаваме какво ще се прави по този път. "

До премахването на оградите от пътя, който води към плажа се стигна след като гръмна голям скандал. Плажуващи изпратиха до медиите снимки през уикенда, на които ясно се вижда как са бетонирани металните огради в асфалта на стария път Созопол-Приморско и няма как да се стигне до плажната ивица, която е изключително публична държавна собственост. Тогава се заговори, че всичко това е заради двата тузарски комплекса, които са от двете страни на плаж АЛЕПУ. От едната страна е комплексът на Людмил Стойков-"Дюни", а от друга страна на "Главбулгарстрой" - "Свети Тома". Наши източници обаче твърдят, теренът е бил обещан и там е трябвало да се изградят модерни сгради. Информаторите ни посочват, че  имотът е препродаван няколко пъти през последните десетина години. В момента се води на "Аркутино" ЕАД, което се представлява от Мустафа Гези Кериба. Дружеството  е собственост на компанията "Инджаз Ийстърн Еуропеан Пропърти Дивелопмънт Къмпани", регистрирана на Каймановите острови, сочи справка в Търговския регистър.

След като медиите вдигнаха много шум и хората възроптаха, кметът Рейзи не искаше да отсъпи. Дори категорично заяви пред медите, че няма да махне оградата. Но явно под натиска на премиера Борисов от типа "строй се-приброй се" Рейзи омекна и вече огражденията са премахнати.

Освен това наближават избори и едва ли кметът на Созопол, издигнат от ГЕРБ, иска да има скандали около себе си, които по една една или друга причина могат да повлияят на вота.

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини