Хак да им е на тия със санирането!

Хак да им е на тия със санирането!  - E-Burgas.com

Хак да им е на тия със санирането! Събрали се, моля ти се, от съседния блок миналата година, да ми кандидатстват да им ремонтират блока без пари. Хората им казаха, че всичко е измама и ще им вземат апартаментите, ама те пак дай, та дай! Та взеха, че спечелиха там томболата или не знам какво е... Сигурно някой връзкар е имало в блока, дето е рода с общински съветник, ама дойдоха и взеха да им оправят блока.

Половин година ти казвам ужас – дрелки, хилтита и едни идиоти висят на въжета, баш пред прозорците на хората. И им го направиха едно гадно лилаво и бяло цялото, гейска история направо, че и някаква емблема им сложиха, с няква патица ли не знам и аз к'во е. Ама се кефя, щото онзи ден разбрах, че два апартамента са протекли и са наводнили на хората апартаментите. Ама хак да им е! Аз като им казах, че всичко е измама, ама те не, та не. Хак да им е сега. И дограмата да им протече, ако може, щото тва заслужават. Вчера даже гледах едно клипче в интернет, дето на един блок му се отлепя цялата изолация от вятъра. После май се оказа, че било старо и дори не било от България, ама то и тука ще стане, помнете ми думата!

Пък аз съм си доволен в моята 30-годишна панелка, нищо че отвън прилича малко на училището в Припят. Ама к‘во ми пука, миналата година си санирах моята тераска от едната страна и сам си избрах цвета. Сложих си зеленичко, че да ходи с на жена ми мушкатото в бетонната саксия. Пък и да направя мръсно на Пешката от горния етаж, че той миналата година си сложи оранжево. Ма къв е Пешката да ми определя на мен къв цвят ще ми е блока! Тоя апартамент от баща ми съм го получил и ако искам билборд на мастика ще си сложа там.  Отдолу съседите пък не са си санирали, щото решиха нова кола да си купуват, ама аз пак се кефя, щото така си личи на кой какви са му приоритетите.  

Освен това още 94-та година съм си разбил стената на терасата и сега на жената там и е печката, пък остъклихме терасата с едни винкели и стана бонбон. Само една боя трябва да им ударя скоро, ама гледам да мине тая еуфория, че да не помислят, че и аз някой будала и съм се подлъгал за безплатно саниране. 

То програма за енергийна ефективност се водило, пък истината е, че на някои хора просто им се свиди да си пуснат климатика зимата. Аз се топля на дърва и бухаме яко в печката, а вкъщи си ходим по тениски, пък то от дограмата нека да си духа. Пък сега идва пролет и ще ги видя тия от съседния блок, ако не са им оправили покрива, пак ще слагат кофите. 

Ама хак да им е, аз ги предупредих!

Венелин Костадинов
 

Коментари

Още от последните новини