Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки)

Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки) - E-Burgas.com

Зрелостниците от СУ –  Несебър дадоха не само добър пример на следващите випуски, но и нагледно показаха какво са научили в часовете по свят и личност, география и икономика, история и цивилизация и философия.

Да бъдеш активен член на обществото е въпрос на лично достойнство и усещане за заобикалящата те действителност. По тяхна инициатива и с подкрепата на Община Несебър, младите хора  засадиха 30 броя дръвчета около спортните  площадки в ж.к. „Черно море“. Така те на практика показаха, че не само трябва да се говори колко важно е природата да бъде пазена и ценена, но и да се предприемат реални действия в тази посока. Призоваха за опазване на насажденията и спортните съоръжения, които понякога стават обект на вандалски прояви.

Засаждането на дръвчетата освен благородно дело, се оказа  полезно и забавно начинание за зрелостниците. След неговия край всеки получи лично зелено писмо от преподавателя по философия Екатерина  Пеева, с което  тя им благодари за активното участие в залесяването. В него учителката не само им пожела успех, но и ги накара да се чувстват специални. Жест, който разчувства всички.  Учениците получиха подкрепа и адмирации и от Ваня Митева, преподавател по история и цивилизации.

С екологичната акция несебърските дванадесетокласници отправиха послание към по-малките ученици да пазят природата и своя град, да бъдат с активна гражданска позиция и силно да вярват в мечтите си.

Галерия
Свързани статии
Учителят Тео Теодосиев ще проведе знаменитата си лагер-школа по математика в Бургас В Несебър фокусирасха вниманието на децата срещу противообществените прояви Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки "За" и "против" безплатното море на учениците Нов безплатен паркинг в Несебър И в Несебър започнаха войната с кърлежите Спасяваме туризма с ол инклузив за ученици и учители На толерантност вместо агресия учат децата в Несебър Несебър ще посреща летовници с нови тротоари 15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май
Тагове
несебър дръвчета ученици абитуриенти зрелостници
Коментари

Още от последните новини