Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки)

Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки) - E-Burgas.com

Зрелостниците от СУ –  Несебър дадоха не само добър пример на следващите випуски, но и нагледно показаха какво са научили в часовете по свят и личност, география и икономика, история и цивилизация и философия.

Да бъдеш активен член на обществото е въпрос на лично достойнство и усещане за заобикалящата те действителност. По тяхна инициатива и с подкрепата на Община Несебър, младите хора  засадиха 30 броя дръвчета около спортните  площадки в ж.к. „Черно море“. Така те на практика показаха, че не само трябва да се говори колко важно е природата да бъде пазена и ценена, но и да се предприемат реални действия в тази посока. Призоваха за опазване на насажденията и спортните съоръжения, които понякога стават обект на вандалски прояви.

Засаждането на дръвчетата освен благородно дело, се оказа  полезно и забавно начинание за зрелостниците. След неговия край всеки получи лично зелено писмо от преподавателя по философия Екатерина  Пеева, с което  тя им благодари за активното участие в залесяването. В него учителката не само им пожела успех, но и ги накара да се чувстват специални. Жест, който разчувства всички.  Учениците получиха подкрепа и адмирации и от Ваня Митева, преподавател по история и цивилизации.

С екологичната акция несебърските дванадесетокласници отправиха послание към по-малките ученици да пазят природата и своя град, да бъдат с активна гражданска позиция и силно да вярват в мечтите си.

Галерия
Свързани статии
24 ученици в Бургаско са се заразили с ковид през уикенда Бургаски ученици постигнаха нов международен успех Несебърлии показаха добра активност в кампанията за разделно събиране (Снимки) Несебър отново грабна погледа на ЮНЕСКО Съдия Мария Берберова оглави Районния съд в Несебър Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди Бум на заразата в училище: 36 ученици и 6 учители с ковид през уикенда в Бургаско В Несебър готови за старта на новата учебна година Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Онлайн училище при 10% заразени ученици
Тагове
несебър дръвчета ученици абитуриенти зрелостници
Коментари

Още от последните новини