Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки)

Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки) - E-Burgas.com

Зрелостниците от СУ –  Несебър дадоха не само добър пример на следващите випуски, но и нагледно показаха какво са научили в часовете по свят и личност, география и икономика, история и цивилизация и философия.

Да бъдеш активен член на обществото е въпрос на лично достойнство и усещане за заобикалящата те действителност. По тяхна инициатива и с подкрепата на Община Несебър, младите хора  засадиха 30 броя дръвчета около спортните  площадки в ж.к. „Черно море“. Така те на практика показаха, че не само трябва да се говори колко важно е природата да бъде пазена и ценена, но и да се предприемат реални действия в тази посока. Призоваха за опазване на насажденията и спортните съоръжения, които понякога стават обект на вандалски прояви.

Засаждането на дръвчетата освен благородно дело, се оказа  полезно и забавно начинание за зрелостниците. След неговия край всеки получи лично зелено писмо от преподавателя по философия Екатерина  Пеева, с което  тя им благодари за активното участие в залесяването. В него учителката не само им пожела успех, но и ги накара да се чувстват специални. Жест, който разчувства всички.  Учениците получиха подкрепа и адмирации и от Ваня Митева, преподавател по история и цивилизации.

С екологичната акция несебърските дванадесетокласници отправиха послание към по-малките ученици да пазят природата и своя град, да бъдат с активна гражданска позиция и силно да вярват в мечтите си.

Галерия
Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа
Тагове
несебър дръвчета ученици абитуриенти зрелостници
Коментари

Още от последните новини