В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии

В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии  - E-Burgas.com

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Несебър реализира две познавателни срещи с ученици от училище “Св.Св. Кирил и Методий“  в Обзор.

Първата фокусира вниманието на четвъртокласници върху темата: „Общуване без насилие“. Чрез интерактивни игри, дискусия и анализ на казуси, както и онагледяване на ситуации с видеоклипове, децата успяха да изградят позиция за правилно поведение, съобразено с правилата и нормите в училище и обществото. Засегната бе и темата за зависимостта, която се създава от дългото общуване във виртуална среда. Разгледани бяха формите и начините, с които се стремят учениците да постигат целите си и различните прояви на неприемливо поведение.

На втората среща с ученици от седми клас бе обсъдена темата: „Моят избор – какъв искам да стана“. Подрастващите определиха силните и слабите  си страни, интересите, които имат и как да ги използват в своя път на развитие. Разгледан бе и въпросът защо е важно да имаш цели и как да ги постигаш. Състоя се и  дискусия за грешните избори и последиците от тях. Накрая учениците проиграха два казуса, които после обсъдиха детайлно в групите си.

Свързани статии
Възстановяват щетите по крайбрежната алея в Обзор Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР
Тагове
обзор ученици
Коментари

Още от последните новини