Загорял наивник от Созопол изпрати голи снимки във фейсбук и попадна в схема

Загорял наивник от Созопол изпрати голи снимки във фейсбук и попадна в схема - E-Burgas.com

Благодарение на бързата реакция на полицията в града изпеченият измамник е заловен

Загорял мъж от Созопол бе на път да изгори със сериозна сума пари, защото не успял да укроти слабите си ангели по тънката част и станал жертва на измама. Той се започнал да чати с женски профил във фейсбук, но толкова бил увлечен, че дори изпратил голи снимки на отсрещната страна. Оказало се обаче, че там, зад клавиатурата стои мъж – 40-годишен криминално проявен.

След като получил снимките той съответно започнал да го изнудва, че ако не му преведе 3000 лв., ще ги направи публични. Жертвата поне съумял да се оплаче в полицията и благодарение на бързата организация на униформените всичко приключило благополучно за наивника. Полицаите спипали криминогена в момента на получаване на парите в района на градския стадион в Созопол.

След извършено претърсване на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет. В резултат на съвместните действие със служители от сектор ''Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления'' към отдел ''Икономическа полиция'' при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържания созополчанин има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили.

Той направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Полицията и прокуратурата разкриха крупни измамни схеми в Бургас (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик
Тагове
созопол измами наивник фейсбук
Коментари

Още от последните новини