Ахелой ще има собствен туристически център

Ахелой ще има собствен туристически център - E-Burgas.com
Снимка Уикипедия

Избрани са изпълнителите и предстои реалното изпълнение на проекта за изграждане и оборудване на Туристически информационен център в гр. Ахелой. Тристранният договор за безвъзмездно финансиране е подписан от кмета Иван Алексиев, Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група (МИГ) Поморие, по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Проектът предвижда постройката да бъде изградена от лека метална конструкция с три помещения – офис и два склада. Предвидени са още  доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване, подходящо за целите на туристическия информационен център и неговото функциониране – офис мебели, компютър и лазерно мултифункционално устройство.

С изграждането на туристическия информационен център в гр. Ахелой, какъвто до този момент там не съществува, ще се създаде конкурентоспособен туристически продукт, с цел развитие на туризма и подобряване на туристическата инфраструктура на региона. Една от основните функции на центъра ще бъде предоставянето на пълна и подробна информация за културно-историческото наследство и възможностите за туризъм на територията гр. Ахелой и община Поморие.

Срок за изпълнение – 23.06.2022 г.

Договорът за БФП № BG06RDNP001-19.246-0002-C01/2020г. по проект „Изграждане и закупуване на оборудване или обзавеждане на туристически информационен център – гр. Ахелой” по процедура за подбор на проектни предложения №BG06RDNP001-19.246_7.5_Мярка 5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” към СВОМР на СНЦ „МИГ ПОМОРИЕ”, се финансирана чрез Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР). 

Свързани статии
Коледният дух завладя и Ахелой (Снимки) Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско Кметът на Ахелой спа в ареста след гонката, остава без книжка за две години Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината Продължава усилено уличната рехабилитация в Ахелой (Снимки) Ахелой почете паметта на Цар Симеон Велики и войните му (Снимки) Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки) Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти
Тагове
ахелой туристически център
Коментари

Още от последните новини